Składniki
-5 kromek chleba tostowego
-5 plasterków szynki
-10 plasterków sera topionego w plastrach
-2 jajka
-bułka tarta
-olej
-sól, pieprz
Sposób przygotowania
Zaczynamy od odcięcia skórek od wszystkich kromek chleba (ze skórek możemy zrobić grzanki lub ususzyć i zetrzeć do panierki).
Następnie każdą kromkę chleba tostowego rozwałkowujemy smarujemy ketchupem układamy plasterek sera wędlinę ponownie plasterek sera zawijamy w roladki.
W naczyniu roztrzepujemy jajka z solą i pieprzem .
W roztrzepanym jajku maczamy roladki następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka