Babeczki z galarety z roladkami z szynki

Babeczki z galarety z roladkami z szynki pięknie się prezentują i pysznie smakują.
Idealna propozycja nie tylko na Wielkanoc.

pyszne babeczki z galarety z roladkami z szynki

Babeczki z galarety z roladkami z szynki pięknie się prezentują i pysznie smakują.
Idealna propozycja nie tylko na Wielkanoc.

Składniki

12 sztuk
-5 plasterków szynki
– 150 g serka śmietankowego
– 1,5 łyżeczki chrzanu
-2 jajka ugotowane na twardo
-kilka rzodkiewek
-pół pęczka szczypiorku
– 1 l bulionu warzywnego
-6 łyżeczek żelatyny

Sposób przygotowania

Bulion podgrzewamy do gorącego dodajemy żelatynę dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia.
Rzodkiewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek drobno siekamy. Serek mieszamy z chrzanem rzodkiewką i szczypiorkiem.
Jajka kroimy na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę przekrajamy na pół.
Szynkę kroimy na paseczki ok. 3cm.
Każdy pasek szynki smarujemy serkiem układamy jajko i zwijamy roladki. Roladki wkładamy na środek foremek.
Kiedy galaretka zacznie tężec zalewamy przygotowane foremki i posypujemy szczypiorkiem.
Odstawiamy do lodówki do stężenia. dekorujemy plasterkami rzodkiewki i koperkiem.

Babeczki z galarety z roladkami z szynki przepis
rozkrojone babeczki z galarety z roladkami z szynki

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close