Bajgiel z serem kozim, grillowanymi brzoskwiniami, rukolą i miodowym sosem

Chrupiące bajgle z przepysznym kozim serem Goat Farm grillowanymi brzoskwiniami rukolą i miodowym sosem.To połączenie smaków jest po prostu przepyszne! A przygotowanie jest naprawdę proste.

Chrupiące bajgle z przepysznym kozim serem grillowanymi brzoskwiniami rukolą i miodowym sosem

Chrupiące bajgle z przepysznym kozim serem Goat Farm grillowanymi brzoskwiniami rukolą i miodowym sosem.
To połączenie smaków jest po prostu przepyszne!
A przygotowanie jest naprawdę proste.

<-zobacz film

Składniki

▪️3 bajgle
▪️3 plastry koziego sera Goat Farm
▪️1 duża twarda brzoskwinia
▪️Oliwa z oliwek
▪️Pestki dyni i orzechy włoskie
Sos:
▪️2 łyżki oliwy z oliwek
▪️1 łyżeczka soku z cytryny
▪️1 łyżeczka miodu
▪️Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Na suchej patelni prażymy pestki dyni i orzechy, aż będą delikatnie zrumienione.
Brzoskwinie kroimy na plasterki, a następnie delikatnie polewamy je oliwą z oliwek.
Grillujemy brzoskwinie przez kilka minut z każdej strony na grillu lub podgrzewamy na rozgrzanej suchej patelni, aż będą miały delikatny, rumiany kolor i będą miękkie.
Bajgle przekrajamy na pół, aby uzyskać dwie połówki. Grillujemy na grillu lub podgrzewamy na rozgrzanej suche patelni.
W międzyczasie przygotowujemy sos.
W małej miseczce mieszamy oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód, sól i pieprz.
Na spodnią połówkę bajgla układamy garść świeżej rukoli, następnie układamy plasterki koziego sera, a na wierzch układamy grillowane brzoskwinie polewamy sosem posypujemy prażonymi pestkami dyni i pokruszonymi orzechami.

Bajgiel z serem kozim, grillowanymi brzoskwiniami proste i pyszne
Bajgiel z serem kozim, grillowanymi brzoskwiniami, rukolą i miodowym sosem

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

wpis powstał we współpracy z marką Goat Farm

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close