
Składniki
▪️3 bajgle
▪️3 plastry koziego sera Goat Farm
▪️1 duża twarda brzoskwinia
▪️Oliwa z oliwek
▪️Pestki dyni i orzechy włoskie
Sos:
▪️2 łyżki oliwy z oliwek
▪️1 łyżeczka soku z cytryny
▪️1 łyżeczka miodu
▪️Sól, pieprz
Sposób przygotowania
Na suchej patelni prażymy pestki dyni i orzechy, aż będą delikatnie zrumienione.
Brzoskwinie kroimy na plasterki, a następnie delikatnie polewamy je oliwą z oliwek.
Grillujemy brzoskwinie przez kilka minut z każdej strony na grillu lub podgrzewamy na rozgrzanej suchej patelni, aż będą miały delikatny, rumiany kolor i będą miękkie.
Bajgle przekrajamy na pół, aby uzyskać dwie połówki. Grillujemy na grillu lub podgrzewamy na rozgrzanej suche patelni.
W międzyczasie przygotowujemy sos.
W małej miseczce mieszamy oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód, sól i pieprz.
Na spodnią połówkę bajgla układamy garść świeżej rukoli, następnie układamy plasterki koziego sera, a na wierzch układamy grillowane brzoskwinie polewamy sosem posypujemy prażonymi pestkami dyni i pokruszonymi orzechami.


Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka
wpis powstał we współpracy z marką Goat Farm