Zapiekane naleśniki po meksykańsku

Zapiekane naleśniki po meksykańsku. Nadziane farszem z mięsa mielonego z dodatkiem fasoli czerwonej kukurydzy papryki pomidorów doprawione na ostro.
Szybki prosty pyszny i sycący obiad w kilka minut.

Zapiekane naleśniki po meksykańsku przepis

Zapiekane naleśniki po meksykańsku. Nadziane farszem z mięsa mielonego z dodatkiem fasoli czerwonej kukurydzy papryki pomidorów doprawione na ostro.
Szybki prosty pyszny i sycący obiad w kilka minut.

Zapiekane naleśniki po meksykańsku film<-zobacz film

Składniki

około 9 szt.
Naleśniki:
-250 g mąki pszennej
-250 ml mleka
-250 ml wody (najlepiej gazowanej wtedy będą puszyste).
-2 jajka
-1 łyżka oleju
-szczypta soli
Farsz:
-500 g mięsa mielonego
-1 cebula
-2-3 ząbki czosnku
-1 puszka mix kukurydzy
z czerwoną fasolą
-0,5 małej papryki czerwonej żółtej i zielonej lub 2 dowolnego koloru
-400 g pomidorów krojonych
-sól, pieprz, papryka słodka i ostra, oregano, nasiona kolendry, płatki chili
Dodatkowo:
-około 25 g sera żółtego
-250 ml passaty pomidorowej
-natka pietruszki lub kolendra

Sposób przygotowania

Zaczynamy od usmażenia naleśników.
W misce mieszamy wszystkie składniki odstawiamy na około 30 min.
Następnie smażymy na dobrze rozgrzanej patelni.
(Dokładny przepis na naleśniki)
Następnie przygotowujemy farsz.
Cebulę i czosnek obieramy kroimy drobno. Paprykę kroimy w niewielką kostkę.
Rozgrzewamy olej na patelni dodajemy cebulę podsmażamy następnie dodajemy czosnek chwilę smażymy i dodajemy mięso mielone smażymy, aż mięso się zarumieni, a woda odparuje.
Następnie dodajemy paprykę .Całość smażymy około 10 min.
Na sam koniec dodajemy kukurydze z fasolą chwilkę smażymy i dodajemy rozdrobnione pomidory wszystko smażymy około 15 min doprawiamy do smaku.
Na każdego naleśnika nakładamy farsz zwijamy w rulon lub kopertę.
Naczynie żaroodporne smarujemy odrobina passaty pomidorowej układamy naleśniki łączeniem do dołu smarujemy passatą pomidorową posypujemy startym serem i pieczemy przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Naleśniki po meksykańsku zapiekane w piekarniku.
Zapiekane naleśniki po meksykańsku pyszne i proste

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close