
Składniki
na 4 pucharki
-1 pęczek rzodkiewki
-150 g pomidorków koktajlowych
-1 długi ogórek zielony
-3 jajka ugotowane na twardo
-1 pęczek szczypiorku
-1 małe opakowanie mixu sałat
-1 mała czerwona cebula
-2 łyżki ulubionego miksu ziaren np. dynia słonecznik sezam
sos
-1 łyżeczka majonezu
-1 łyżeczka chrzanu
-100 g jogurt typu greckiego
-sól pieprz
Chipsy serowe
15 g sera parmezan
60 g sera żółtego
Sposób przygotowania
Chipsy serowe:
Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach ser żółty na grubych oczkach. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i układamy serowe placki.
Pieczemy w 200 C około 15 min, aż ładnie się zarumienią.
Upieczone delikatnie przekładamy na kratkę i studzimy.
Sos:
W miseczce mieszamy jogurt majonez i chrzan doprawiamy solą i pieprzem.
Ugotowane jajka obieramy kroimy na ćwiartki. Cebule obieramy kroimy w cienką piórka. Szczypiorek drobno siekamy. Kroimy w kosteczkę obranego ogórka i rzodkiewkę. Pomidorki kroimy w ćwiartki.
Na dno pucharków wkładamy łyżeczkę sosu następnie rzodkiewki ogórka mix sałat i pomidorki na samej górze układamy cebulę jajka i chipsy serowe całość posypujemy ziarnami i szczypiorkiem.


Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka