Wiosenna sałatka w pucharkach przepis:

składniki na 4 pucharki

Wiosenna sałatka w pucharkach z sosem chrzanowym pyszna i szybka w przygotowaniu.
Idealna również na Wielkanocne śniadanie.

Składniki:

1 pęczek rzodkiewki
150 g pomidorków koktajlowych
1 długi ogórek zielony
3 jajka ugotowane na twardo
1 pęczek szczypiorku
1 małe opakowanie mixu sałat
1 mała czerwona cebula
2 łyżki ulubionego miksu ziaren np. dynia słonecznik sezam

sos
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka chrzanu
100 g jogurt typu greckiego
Sól pieprz

Chipsy serowe
15 g sera parmezan
60 g sera żółtego

Chipsy serowe.

Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach ser żółty na grubych oczkach. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i układamy serowe placki.

Pieczemy w 200 C około 15 min, aż ładnie się zarumienią.

Upieczone delikatnie przekładamy na kratkę i studzimy.

sos

W miseczce mieszamy jogurt majonez i chrzan doprawiamy solą i pieprzem.

Ugotowane jajka obieramy kroimy na ćwiartki. Cebule obieramy kroimy w cienką piórka. Szczypiorek drobno siekamy. Kroimy w kosteczkę obranego ogórka i rzodkiewkę. Pomidorki kroimy w ćwiartki.

Na dno pucharków wkładamy łyżeczkę sosu następnie rzodkiewki ogórka mix sałat i pomidorki na samej górze układamy cebulę jajka i chipsy serowe całość posypujemy ziarnami i szczypiorkiem.

Wiosenna sałatka w pucharkach z sosem chrzanowym
kolorowa sałatka wiosenna w pucharkach
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close