Składniki
-4 jajka ugotowane na twardo
-1 puszka tuńczyka w sosie własnym
-1 łyżka majonezu
-1 łyżeczka musztardy
-koperek natka pietruszki lub szczypiorek
Sposób przygotowania
Jajka obieramy przekrajamy na pół delikatnie wyjmujemy żółtka.
Żółtka przekładamy do wysokiego naczynia dodajemy odsączonego tuńczyka majonez i musztardę.
Wszystko razem za pomocą blendera miksujemy gładką na pastę doprawiamy do smaku solą pieprzem.
Łyżką lub za pomocą rękawa cukierniczego z ozdobną tylką wyciskamy pastę do wgłębienia jajek.
Dekorujemy koperkiem, szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka