Jajka faszerowane tuńczykiem przepis:

Jajka faszerowane tuńczykiem to idealna propozycja na przystawkę przekąskę, jak i na Wielkanocne śniadanie.

Są przepyszne, a robi się je bardzo szybko i prosto.

Nadzienie można również rozgnieść widelcem lub zmielić maszynką.

Składniki:

4 jajka ugotowane na twardo
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
Koperek natka pietruszki lub szczypiorek

Potrzebne będą

Nóż, deska do krojenia, blender, wysokie naczynie, rękawa cukierniczy z ozdobną tylką lub łyżka.

Sposób przygotowania:

Jajka obieramy przekrajamy na pół delikatnie wyjmujemy żółtka.

Żółtka przekładamy do wysokiego naczynia dodajemy odsączonego tuńczyka majonez i musztardę.

Wszystko razem za pomocą blendera miksujemy gładką na pastę doprawiamy do smaku solą pieprzem.

Łyżką lub za pomocą rękawa cukierniczego z ozdobną tylką wyciskamy pastę do wgłębienia jajek.

Dekorujemy koperkiem i szczypiorkiem.

Jajka faszerowane tuńczykiem na Wielkanoc
Jajka faszerowane tuńczykiem przepis

Smacznego !

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka

0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewiń do góry

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close