Jajka faszerowane tuńczykiem przepis:

Jajka faszerowane tuńczykiem to idealna propozycja na przystawkę przekąskę, jak i na Wielkanocne śniadanie.
Są przepyszne, a robi się je bardzo szybko i prosto.
Nadzienie można również rozgnieść widelcem lub zmielić maszynką.
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
Koperek natka pietruszki lub szczypiorek
Nóż, deska do krojenia, blender, wysokie naczynie, rękawa cukierniczy z ozdobną tylką lub łyżka.
Jajka obieramy przekrajamy na pół delikatnie wyjmujemy żółtka.
Żółtka przekładamy do wysokiego naczynia dodajemy odsączonego tuńczyka majonez i musztardę.
Wszystko razem za pomocą blendera miksujemy gładką na pastę doprawiamy do smaku solą pieprzem.
Łyżką lub za pomocą rękawa cukierniczego z ozdobną tylką wyciskamy pastę do wgłębienia jajek.
Dekorujemy koperkiem i szczypiorkiem.

