Składniki
0,5 kg kiełbasy białej parzonej
(przepis na białą kiełbasę)
Sos
1 mała cebula
30 g masła
30 g mąki
350 ml mleka
3-4 łyżeczki chrzanu
sól,pieprz
Dodatkowo
Szczypiorek
Sposób przygotowania
Biała kiełbaskę nacinamy w kratkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Na patelni rozpuszczamy masło do rozpuszczonego masła dodajemy cebulę smażymy, aż delikatnie się zarumieni.
Następnie dodajemy mąkę cały czas, mieszając, jak się połączy dodajemy partiami mleko ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje następnie dodajemy do smaku chrzan doprawiamy solą i pieprzem mieszamy, aż sos będzie gładki.
Na dno naczynia do zapiekania przekładamy równomiernie sos na to układamy kiełbaski.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 C około 30-35 min.
Posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka