Babeczki czekoladowe z serem
Babeczki czekoladowe z serem pyszne szybkie w przygotowaniu idealne herbatki lub kawki.
Składniki:
Składniki na około 16 szt.
Składniki mokre
- 2 jajka
- 120 ml oleju.
- 250 ml mleka skondensowanego.
Składniki suche:
- 300 g mąki pszennej.
- 30 g kakao.
- 120 g cukru.
- 2 łyżeczki cukru z wanilią.
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
Nadzienie serowe:
- 300g twarogu
- 2 łyżki cukru pudru.
- 1 żółtko
Dodatkowo:
Cukier puder do posypania.
Sposób przygotowania:
Mieszamy w misce składniki suche: przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia kakao cukier i cukier z wanilią.
W drugiej misce mieszamy składniki mokre: jajka, olej, mleko.
Następnie do mokrych składników przesypujemy suche składnik i wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Do wyłożonej papilotkami formy na muffiny wykładamy 1-2 łyżki ciasta, układamy łyżkę twarogu i przykrywamy 1-2 łyżkami ciasta. Delikatnie patyczkiem mieszamy.
Pieczemy w 180 C na środku grzanie góra dół 20-25 min.