Tosty francuskie z serem cheddar boczkiem i jajkiem sadzonym
Wytrawne tosty francuskie z serem cheddar red boczkiem jajkiem sadzonym i warzywami. Przepyszne szybkie proste i sycące. Doskonałe na śniadanie lunch lub kolację. Do przygotowania tostów użyłam naturalne irlandzkie masło oraz ser cheddar red od @dublin_dairy Uwielbiam te produkty, bo mają wspaniały smak i są najwyższej jakości. Masło ma prosty skład bez sztucznych dodatków 82% tłuszczu doskonalę rozsmarowuje się po wyjęciu z lodówki. Cheddar ma wyraźny aromat jest półtwardy idealny na kanapki i do zapiekania.
Wytrawne tosty francuskie z serem cheddar red boczkiem jakiem sadzonym i warzywami. Przepyszne szybkie proste i sycące. Doskonałe na śniadanie lunch lub kolację. Do przygotowania tostów użyłam naturalne irlandzkie masło oraz ser cheddar red od @dublin_dairy Uwielbiam te produkty, bo mają wspaniały smak i są najwyższej jakości. Masło ma prosty skład bez sztucznych dodatków 82% tłuszczu doskonalę rozsmarowuje się po wyjęciu z lodówki. Cheddar ma wyraźny aromat jest półtwardy idealny na kanapki i do zapiekania.
na 4 tosty : -4 kromki chleba razowego -4 plastry sera cheddar red Dublin Dairy -2 jajka -3 łyżki mleka -sól, pieprz Dodatkowo: -4 jajka -rukola -rzodkiewka -szczypiorek -pomidory koktajlowe -grubo mielony pieprz i sól
Sposób przygotowania
Jajka wbijamy do miski dodajemy mleko sól i pieprz roztrzepujemy. Rozgrzewamy patelnie z masłem. Chleb obtaczamy z dwóch stron w jajku i mleku następnie od razu smażymy na niedużym ogniu. Przekręcamy na drugą stronę układamy plaster sera podsmażamy pod przykryciem, aż ser się roztopi. W międzyczasie na oddzielnej patelni smażymy jajko sadzone i boczek. Na Usmażonych tostach układamy rukolę rzodkiewkę pomidorki plastry boczku i jako sadzone posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na InstagramieFacebooku i TikTok. A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.