Rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną i malinami

Przepyszne rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną i malinami.
Prosty łatwy i szybki deser. Idealne do herbatki lub kawki.

Rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną i malinami przepis

Przepyszne rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną i malinami.
Prosty łatwy i szybki deser. Idealne do herbatki lub kawki.

<-zobacz film

Składniki

na około 16 szt.
-1 opakowanie ciasta francuskiego (375 g)
-mleko
-cukier
Krem:
-300 ml śmietany 30% lub 36%
-2-3 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:
-80 g malin

Sposób przygotowania

Foremki do rurek smarujemy masłem.
Rozkładamy duży płat ciasta francuskiego.
Wycinamy długie paski o szerokości około 1,5 – 2 cm.
Foremki owijamy paskiem, zaczynając od węższej części delikatnie, nakładając.
Smarujemy delikatnie mlekiem posypujemy cukrem.
Pieczemy w 200 C około 15-20 min, aż będą złociste.
Z upieczonych ciepłych rurek ostrożnie wyjmujemy foremki i odkładamy do na kratkę ostudzenia.
Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno.
Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylko nadziewamy rurki do połowy wkładamy maliny i ponownie krem i malina.

Przepyszne rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną i malinami.
Rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną i malinami prosty przepis

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close