Tiramisu owocowe z ricotty

Leki i orzeźwiający deser inspirowany kuchnią włoską prosty i szybki w przygotowaniu. Smakuje bajecznie.
Do przepisu użyłam ser ricotta Moja Formagia. Jest doskonały do deserów i niskokaloryczny idealnie zastępuję mascarpone. Deserki można przygotować w szklaneczkach pucharkach lub w słoiczkach.

Tiramisu owocowe z ricotty przepis

Leki i orzeźwiający deser inspirowany kuchnią włoską prosty i szybki w przygotowaniu. Smakuje bajecznie.
Do przepisu użyłam ser ricotta Moja Formagia. Jest doskonały do deserów i niskokaloryczny idealnie zastępuję mascarpone. Deserki można przygotować w szklaneczkach pucharkach lub w słoiczkach.

<-zobacz film

Składniki

Krem:
-500 g sera ricotta Moja Formagia
-200 g jogurtu naturalnego
-cukier puder miód lub erytrytol/ ksylitol
-sok i starta skórka z limonki
-2 łyżeczki cukru z wanilią lub 0,5 laski wanilii
Do nasączenia:
-100 g owoców np. : truskawek, malin porzeczki
-1 łyżka soku z limonki lub cytryny
Dodatkowo:
-około 8 podłużnych biszkoptów.
-mix owoców: truskawki,borówki maliny

Sposób przygotowania

Truskawki myjemy pozbawiamy szypułek kroimy na kawałki.
Jogurt ser ricotta cukier puder sok i skórkę z limonki miksujemy na gładki krem.
Owoce miksujemy z wodą i sokiem z limonki.
W musie owocowym namaczamy biszkopty następie układamy na dnie szklanek wykładamy jedną część masy skrapiamy musem owocowym układamy namoczone biszkopty następnie owoce drugą część masy i dekorujemy owocami.

Tiramisu owocowe z ricotty Leki i orzeźwiający deser
Tiramisu owocowe z ricotty przepis
Tiramisu owocowe z ricotty pyszny letni deser
Tiramisu owocowe z ricotty prosty przepis

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

wpis powstał we współpracy z marką Moja Formagia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close