Składniki
Krem:
-500 g sera ricotta Moja Formagia
-200 g jogurtu naturalnego
-cukier puder miód lub erytrytol/ ksylitol
-sok i starta skórka z limonki
-2 łyżeczki cukru z wanilią lub 0,5 laski wanilii
Do nasączenia:
-100 g owoców np. : truskawek, malin porzeczki
-1 łyżka soku z limonki lub cytryny
Dodatkowo:
-około 8 podłużnych biszkoptów.
-mix owoców: truskawki,borówki maliny
Sposób przygotowania
Truskawki myjemy pozbawiamy szypułek kroimy na kawałki.
Jogurt ser ricotta cukier puder sok i skórkę z limonki miksujemy na gładki krem.
Owoce miksujemy z wodą i sokiem z limonki.
W musie owocowym namaczamy biszkopty następie układamy na dnie szklanek wykładamy jedną część masy skrapiamy musem owocowym układamy namoczone biszkopty następnie owoce drugą część masy i dekorujemy owocami.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka
wpis powstał we współpracy z marką Moja Formagia