Składniki
-1 świeży ananas
Ciasto:
-200 ml mleka
-2 jajka
-220 g mąki
-1 łyżeczka cukru z wanilią
-0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
-masło
-cukier puder
Sposób przygotowania
Do miski wbijamy jajka dodajemy mleko mieszamy następnie przesiewamy mąkę z proszkiem dodajemy cukier waniliowy i opcjonalnie cukier.
Mieszamy na jednolitą masę. Musi powstać gęste ciasto naleśnikowe.
Ananasa obieramy kroimy na plastry wydrążamy środek.
Rozgrzewamy patelnie z masłem maczamy ananasa w cieście smażymy na złoty kolor z dwóch stron na małym ogniu.
Odsączamy na ręczniku papierowym
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka