Składniki
-1 paczka szparagów zielonych
-40 g masła
-2 ząbki czosnku
-gałązka rozmarynu
-gałązka oregano
-gałązka tymianku
-sól i pieprz
-cytryna
Dodatkowo do posypania
-orzechy laskowe
-sezam
-parmezan
Sposób przygotowania
Szparagi myjemy odcinamy zdrętwiałe końcówki osuszamy na ręczniku papierowym.
Rozgrzewamy patelnie dodajemy masło jak się rozpuści dodajemy czosnek zioła następnie szparagi doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Całość smażymy około 10 min.
Orzechy prażymy suchej patelni kruszymy, parmezan ścieramy na tarce.
Szparagi przekładamy na talerz skrapiamy sokiem z cytryny posypujemy orzechami sezamem startym parmezanem.
Szparagi możemy podać również z jakiem w koszulce dokładny przepis tutaj lub jajkiem sadzonym.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka
Bardzo Dobre! Polecam!!
Dziękuję 🙂
Pingback: Polędwiczka wieprzowa nadziewana pieczarkami i orzechami - Cytrynowa Babeczka