Szparagi smażone na maśle czosnkowo ziołowym

Szparagi smażone na maśle czosnkowo ziołowym są pyszne, a przepis prosty i szybki.
Szparagi tak przygotowane można podać z jajkiem np. w koszulce lub sadzonym.
Składniki:
1 paczka szparagów zielonych
40 g masła
2 ząbki czosnku
Gałązka rozmarynu
Gałązka oregano
Gałązka tymianku
Sól i pieprz
cytryna
Dodatkowo do posypania
Orzechy laskowe
Sezam
Parmezan
Nóż, deska do krojenia, tarka, mała i duża patelnia.
Szparagi myjemy odcinamy zdrętwiałe końcówki osuszamy na ręczniku papierowym.
Rozgrzewamy patelnie dodajemy masło jak się rozpuści dodajemy czosnek zioła następnie szparagi doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Całość smażymy około 10 min.
Orzechy prażymy suchej patelni kruszymy, parmezan ścieramy na tarce.
Szparagi przekładamy na talerz skrapiamy sokiem z cytryny posypujemy orzechami sezamem startym parmezanem.
Szparagi możemy podać również z jakiem w koszulce dokładny przepis tutaj lub jajkiem sadzonym.


Bardzo Dobre! Polecam!!
Dziękuję 🙂
[…] Po upływie czasu rozgrzewamy olej na patelni kiedy się rozgrzeje układamy roladę z polędwiczki łączeniem do dołu. Obsmażamy około 3 min z każdej strony , aż się zarumieni.Podsmażaną polędwiczkę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na około 20-25 min.Możemy podać np. z szparagami smażonymi na maśle czosnkowo ziołowym […]