Śledzie w oleju lnianym z cebulką

Klasyczny i tradycyjny przepis na śledzie w oleju lnianym z cebulką.

Można je przygotować kilka dni wcześniej zyskają na smaku.

Śledzie w oleju lnianym z cebulką przepis:

Składniki:

500 g płatów śledziowych solonych

250 – 300ml oleju lnianego

3 średnie cebule

3 ziela angielskie

2 liście laurowe

8 kulek pieprzu

Dodatkowo:

Pieprz kolorowy

Potrzebne będą :

Deska do krojenia, nóż, duży słój lub kilka małych słoiczków.

Sposób przygotowania:

Płaty śledziowe moczymy w wodzie przez około 3 godz. Po 3 godzinach odsączamy jeśli są mocno słone wymieniamy wodę ponownie i moczymy dłużej. Następnie kroimy na kawałki.

Cebulę obieramy kroimy w cienkie piórka.

W słoiku układamy na przemian cebulę śledzie przyprawy. Całość zalewamy olejem lnianym.

Zostawiamy na minimum 24 godziny żeby smaki się przegryzły. Najlepsze są po około 4 dniach. Przed podaniem posypujemy kolorowym pieprzem.

Śledzie w oleju lnianym z cebulką przepis

Smacznego !

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewiń do góry

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close