
Składniki
-6 solonych pojedynczych
grubych płatów śledziowych
(a’la matias)
-5 jajek ugotowanych na twardo
-3 ziemniaki ugotowane (ok 400g)
-4 ogórki kiszone
-4 buraki czerwone ugotowane
(ok 500 g)
-1 cebula
-pęczek szczypiorku
-sól, pieprz
-majonez
Sposób przygotowania
Płaty śledziowe myjemy następnie zalewamy wodą na około3 godziny.
Po 3 godzinach odsączamy jeśli są mocno słone wymieniamy wodę ponownie i moczymy dłużej.
Ogórki ziemniaki oraz cebule kroimy w kostkę.
Buraki i jajka ścieramy na tarce z grubymi oczkami.
Na dnie słoiczków, pucharków lub dużej salaterki układamy warstwowo :
-śledzie
-cebule
smarujemy cienko majonezem
-ziemniaki
-starte buraczki
posypujemy solą i pieprzem
-ogórki
smarujemy cienko majonezem
-starte jajka
dekorujemy szczypiorkiem


Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka
Cudna,zrobię w tym roku😀pozdrawiam
Dziękuję i polecam jest naprawdę pyszna 🙂