Sernik na zimno z truskawkami

Sernik na zimno z truskawkami. Przepyszny delikatny i kremowy.
Bardzo prosty w przygotowaniu.Doskonały deser na upalne dni.

Sernik na zimno z truskawkami. Przepyszny delikatny i kremowy.

Sernik na zimno z truskawkami. Przepyszny delikatny i kremowy.
Bardzo prosty w przygotowaniu.Doskonały deser na upalne dni.

Składniki

Blaszka 28X28

Masa serowa:
-1 kg sera białego mielonego
-200 ml śmietanki 30%
-15 g żelatyny
-100 ml mleka
-40 g cukru waniliowego
-4 -5 łyżek cukru pudru (do smaku)
Mus:
-500 g truskawek
-1,5 opakowania galaretki truskawkowej
-200 ml wody.
Dodatkowo:
-około 100 g biszkoptów

Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuszczamy w mleku odstawiamy do ostudzenia.
Kiedy żelatyna stygnie przygotowujemy masę serową. W misce mieszamy ser z cukrem waniliowym i cukrem pudrem następnie powoli dodajemy przestudzoną żelatynę i mieszamy dokładnie na gładką masę bez grudek.
W osobnej misce ubijamy śmietankę na puszystą masę.
Następnie dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki tylko do połączenia składników.
Wykładamy na biszkopty.
Mus:
Truskawki miksujemy w malakserze lub drobno kroimy przekładamy do garnka, dodajemy wodę i doprowadzamy do wrzenia gotujemy kilka minut, wsypujemy galaretkę dokładnie mieszamy, aż galaretka się rozpuści.
Opcjonalnie dosładzamy.
Odstawiamy do delikatnego zgęstnienia.
Jak zacznie się lekko ścinać wylewamy równo na sernik.
Wstawiamy do lodówki do stężenia. Dekorujemy truskawkami miętą.

Sernik na zimno z truskawkami prosty przepis
Sernik na zimno z truskawkami. Przepyszny delikatny i kremowy.

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close