Składniki
▪️0,5 pstrąga wędzonego
▪️1 mini sałata rzymska
▪️0,5 czerwonej małej cebuli
▪️1-2 ogórki małosolne
▪️2 jajka ugotowane na twardo
▪️kilka rzodkiewek
▪️prażony mix ziaren
Sos:
▪️1 łyżeczka musztardy
▪️2 łyżki jogurtu naturalnego
▪️1 łyżeczka majonezu opcjonalnie
▪️pieprz i sól
Sposób przygotowania
Cebulę kroimy w piórka. Ogórka kroimy w kostkę. Jajka kroimy na ćwiartki.
Pstrąga oczyszczamy z ości i skóry dzielimy na małe kawałki.
W międzyczasie przygotowujemy sos.
Do miseczki dodajemy jogurt musztardę doprawiamy solą i pieprzem dokładnie mieszamy.
Na talerzu układamy sałatę następnie warzywa i kawałki wędzonego pstrąga oraz jajka Całość posypujemy ziarnami.
Na koniec wszystko polewamy sosem.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka