


Sałatka z pieczonym indykiem i świeżymi warzywami to idealna propozycja na kolację lunch lub jako przekąska.
Pyszna kolorowa i szybka w przygotowaniu.
Sałatka z pieczonym indykiem i świeżymi warzywami przepis:
Składniki:
1 sałata rzymska
15 szt. pomidorków koktajlowych
5 szt. rzodkiewek
1 mała czerwona cebula
1 mały ogórek zielony
100 g grillowanego indyka
3 plastry żółtego sera
0,5 papryczki chili
Sos:
5 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka musztardy
2,5 łyżki octu winnego
sól pieprz
Dodatkowo:
Grzanki
Sposób przygotowania:
Sałatę myjemy rwiemy na kawałki pomidorki koktajlowe myjemy kroimy na pól rzodkiewkę myjemy kroimy na plasterki.
Grillowanego indyka kroimy w plasterki (można wykorzystać z kebabu przepis tu).
Ser żółty kroimy w cienie małe paseczki.
W międzyczasie przygotowujemy sos. Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek dodajemy ocet winny musztardę sól pieprz i dokładnie mieszamy.
Na talerzu układamy sałatę na to warzywa indyka i i ser żółty polewamy sosem ścieramy odrobinę papryczki chili.




