Sałatka z pieczonym indykiem i świeżymi warzywami

Sałatka z pieczonym indykiem i świeżymi warzywami

Sałatka z pieczonym indykiem i świeżymi warzywami to idealna propozycja na kolację lunch lub jako przekąska.

Pyszna kolorowa i szybka w przygotowaniu.

Sałatka z pieczonym indykiem i świeżymi warzywami przepis:

Składniki:

1 sałata rzymska

15 szt. pomidorków koktajlowych

5 szt. rzodkiewek

1 mała czerwona cebula

1 mały ogórek zielony

100 g grillowanego indyka

3 plastry żółtego sera

0,5 papryczki chili

Sos:
5 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka musztardy
2,5 łyżki octu winnego
sól pieprz

Dodatkowo:
Grzanki

Sposób przygotowania:

Sałatę myjemy rwiemy na kawałki pomidorki koktajlowe myjemy kroimy na pól rzodkiewkę myjemy kroimy na plasterki.

Grillowanego indyka kroimy w plasterki (można wykorzystać z kebabu przepis tu).

Ser żółty kroimy w cienie małe paseczki.

W międzyczasie przygotowujemy sos. Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek dodajemy ocet winny musztardę sól pieprz i dokładnie mieszamy.

Na talerzu układamy sałatę na to warzywa indyka i i ser żółty polewamy sosem ścieramy odrobinę papryczki chili.

sałatka na talerzu ze świeżymi warzywami i indykiem
Sałatka z pieczonym indykiem i świeżymi warzywami

 

Smacznego !

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewiń do góry

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close