Muffinki z konfiturą i niespodzianką

Muffinki z konfiturą piankami czekoladą borówkami

Szybkie oraz proste muffinki z konfiturą owocową i niespodzianką w środku są  pyszne słodkie i puszyste.

Muffinki z konfiturą i niespodzianką przepis:

Składniki:

Muffinki

Składniki suche:

300 g mąki pszennej

120 g cukru

2 łyżeczki cukru z wanilią

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Szczypta soli

Składniki mokre:

2 jajka L

120 ml oleju

250 ml mleka

Dodatkowo:

50 g czekolady gorzkiej

50 g czekolady białej

120 g konfitury wiśniowej

50 g pianek mini marshmallows

Krem maślany

150 g masła

400 g cukru pudru

70 ml mleka

1 łyżeczka cukru z wanilią

Do dekoracji :

borówki, konfitura wiśniowa listki mięty, pianki mini marshmallows

Potrzebne będą

Miski ,rózga kuchenna lub mikser, papilotki, rękaw cukierniczy, tylka cukiernicza, papilotki

Forma:

Do muffinek.

Temperatura pieczenia:

180 C. Grzanie góra dół


Sposób przygotowania:

Muffinki:

W misce mieszamy składniki suche: przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, cukier z wanilią, sól.

W drugiej misce mieszamy składniki mokre: jajka, olej, mleko.

Następnie do mokrych składników przesypujemy suche składnik i wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia składników dodajemy pokruszoną czekoladę  i ponownie mieszamy.

Do przygotowanych papilotek wkładamy jedną łyżkę masy na środek dodajemy łyżeczkę konfitury jedną borówkę pianki zakrywam masą do około 3/4 wysokości.

Pieczemy w 180 C grzanie góra dól przez około 20 minut. Studzimy.

Kiedy muffinki wystygną przygotowujmy krem maślany.

przygotowywanie muffinek konfitura borówki pianki przepis

Krem maślany:

Miękkie masło przekładamy do miski i ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy po trochu cukier puder cały czas mieszając. Na koniec dodajemy cukier waniliowy i mleko. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy babeczki.

upieczone muffinki z kremem maślanym ozdobione borówką miętą i konfitura
Muffinki z konfiturą piankami czekoladą borówkami

Smacznego !

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewiń do góry

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close