
Składniki
-200g pieczonej piersi indyka
-1 mała papryka zielona
-1 mała papryka czerwona
-1 mała czerwona cebula
-150 g kukurydzy
-80 g mini makaronu kokardki
Sos koperkowy:
-100 g jogurtu naturalnego
-1 łyżka majonezu
-1 pęczek koperku
-Sól, pieprz
Dodatkowo:
-30 g prażone ziarna słonecznika i dyni
Sposób przygotowania
Pieczoną pierś z indyk kroimy w drobną kostkę.(można wykorzystać z przepisu pieczona pierś z indyka)
Paprykę myjemy oczyszczamy z gniazd nasiennych kroimy w drobną kostkę.
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Cebulę obieramy kroimy w pół piórka.
Sos koperkowy do sałatki.
Do miski przekładamy jogurt majonez oraz drobno pokrojony koperek doprawiamy do smaku solą pieprzem.
Gotowy sos mieszamy z pozostałymi składnikami schładzamy w lodówce
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka