Pyszna sycąca sałatka z pieczonym indykiem i makaronem. Sałatka jest prosta i szybka w przygotowaniu.
Sałatka z pieczonym indykiem makaronem i sosem koperkowym przepis:
Składniki:
200g pieczonej piersi indyka
1 mała papryka zielona
1 mała papryka czerwona
1 mała czerwona cebula
150 g kukurydzy
80 g mini makaronu kokardki
Sos koperkowy:
100 g jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1 pęczek koperku
Sól ,pieprz
Dodatkowo:
30 g prażone ziarna słonecznika i dyni
Potrzebne będą :
Deska do krojenia, nóż , duża miska, garnek, durszlak.
Sposób przygotowania:
Pieczoną pierś z indyk kroimy w drobną kostkę.(można wykorzystać z przepisu pieczona pierś z indyka)
Paprykę myjemy oczyszczamy z gniazd nasiennych kroimy w drobną kostkę.
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Cebulę obieramy kroimy w pół piórka.
Sos koperkowy do sałatki.
Do miski przekładamy jogurt majonez oraz drobno pokrojony koperek doprawiamy do smaku solą pieprzem.
Gotowy sos mieszamy z pozostałymi składnikami schładzamy w lodówce.



