Sałatka z pieczonym indykiem makaronem i sosem koperkowym

Pyszna sycąca sałatka z pieczonym indykiem i makaronem. Sałatka jest prosta i szybka w przygotowaniu.

Sałatka z pieczonym indykiem makaronem i sosem koperkowym przepis:

Składniki:

200g pieczonej piersi indyka

1 mała papryka zielona

1 mała papryka czerwona

1 mała czerwona cebula

150 g  kukurydzy

80 g mini makaronu kokardki

Sos koperkowy:

100 g jogurtu naturalnego

1 łyżka majonezu

1 pęczek koperku

Sól ,pieprz

Dodatkowo:

30 g prażone ziarna słonecznika i dyni

Potrzebne będą

Deska do krojenia, nóż , duża miska, garnek, durszlak.

Sposób przygotowania:

Pieczoną pierś z indyk kroimy w drobną kostkę.(można wykorzystać z przepisu pieczona pierś z indyka)

Paprykę myjemy oczyszczamy z gniazd nasiennych kroimy w drobną kostkę.

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

Cebulę obieramy kroimy w pół piórka.

Sos koperkowy do sałatki.

Do miski przekładamy jogurt majonez oraz drobno pokrojony koperek doprawiamy do smaku solą pieprzem.

Gotowy sos mieszamy z pozostałymi składnikami schładzamy w lodówce.

pyszna Sałatka z pieczonym indykiem makaronem i sosem koperkowym
przepis na Sałatka z pieczonym indykiem makaronem i sosem koperkowym

Smacznego !

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewiń do góry

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close