Pieczony pstrąg w całości

Pieczony pstrąg w całości jest smaczny aromatyczny i delikatny. Przygotowuję się go bardzo łatwo i szybko.

Pieczony pstrąg w całości przepis

Pieczony pstrąg w całości jest smaczny aromatyczny i delikatny. Przygotowuję się go bardzo łatwo i szybko.

Składniki

-2 pstrągi około 300 g
-1 cytryna
-150 g masła
-2 ząbki czosnku
-kilka gałązek natki pietruszki
-kilka gałązek kopru
-sól, pieprz

Sposób przygotowania

Pstrągi wypatroszone myjemy dokładnie oczyszczamy z łusek i osuszamy.
Nacinamy skórę w kilku miejscach z każdej strony ryby.
Cytrynę kroimy w pół plasterki.
Ryby nacieramy solą oraz pieprzem na zewnątrz oraz wewnątrz.
100 g miękkiego masła mieszamy z pokrojoną drobno natką pietruszki koperkiem i przeciśniętym czosnkiem.
Do środka ryby wkładamy przygotowane masło oraz kilka plasterków cytryny.
Pozostałe masło dzielimy na plasterki.
Na blaszce układamy kilka plasterków cytryny i na to układamy pstrągi.
Na wierzchu ryby układamy cytryny oraz obkładamy plasterkami masła.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 C pieczemy około 30 min.

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

1 thought on “Pieczony pstrąg w całości”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close