Sałatka warstwowa z mozzarellą i pomidorkami w słoiku to moja wariacja sałatki capresse, którą uwielbiam szczególnie latem kiedy mamy ogromy wybór świeżych pomidorów, ale w inne pory roku sałatka również smakuje wyśmienicie.
Sałatka jest smaczna prosta w przygotowaniu i można zabrać ją do pracy.
Składniki
-250 g pomidorków koktajlowych
-1 opakowanie mozzarelli mini 150 g
-1 cebula czerwona
-1 mix sałat
-grzanki -> przepis na grzanki
-chipsy z boczku
Sos :
-3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
-1 łyżka octu balsamicznego
-sól ,pieprz
-bazylia
Sposób przygotowania
Najpierw przygotowujemy sos siekamy drobno bazylię dodajemy oliwę ocet balsamiczny sól i pieprz (możemy również wszystko wrzucić do malaksera i zmiksować).
Pomidorki myjemy kroimy na pół, cebulę kroimy w cieniutkie plasterki, a mozzarellę odsączamy.
Układamy warstwowo :
-sos
-pomidorki koktajlowe
-kilka listków bazylii
-mini mozzarella.
-cebula.
-mix sałat.
-grzanki
-chipsy z boczku
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka