Ryba z sosem cytrynowo-miodowym i szparagami

Ryba z przepysznym sosem cytrynowo miodowym.Szybki prosty obiad w kilka minut.Polecam smakuje przepysznie.

Ryba z przepysznym sosem cytrynowo miodowym.

Ryba z przepysznym sosem cytrynowo miodowym.
Szybki prosty obiad w kilka minut.
Polecam smakuje przepysznie.

Składniki

-1 dowolny filet z ryby
1 łyżka klarowanego masła
-mąka pszenna
Sos cytrynowo miodowy:
-100 g masła
-1 cytryna
-3-4 łyżki miodu
-sól,pieprz
Dodatkowo:
-1 paczka szparagów
-orzechy włoskie
-parmezan

Sposób przygotowania

Sos cytrynowo-miodowy:
Do garnka przekładamy masło dodajemy skórkę startą z połowy cytryny oraz sok z całej cytryny miód i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku podgrzewamy kilka minut, aż sos zgęstnieje co jakiś czas mieszając.
Ryba:
Rybę zamrożoną wcześniej rozmrażamy i osuszamy na papierowym ręczniku.
Kroimy w niewielkie kawałki przyprawiam solą pieprzem.
Następnie rybę z każdej strony obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym na złoty kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku.
Szparagi:
W wysokim garnku gotujemy wodę z solą szczyptą cukru i odrobiną masła. Szparagi myjemy następnie łamiemy gotujemy pionowo, tak aby główki były nad powierzchnią.
Orzechy prażymy suchej patelni kruszymy, parmezan ścieramy na tarce.
Szparagi przekładamy na talerz skrapiamy sokiem z cytryny posypujemy orzechami sezamem startym parmezanem.

Ryba z sosem cytrynowo-miodowym i szparagami przepis
Ryba z przepysznym sosem cytrynowo miodowym.

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close