Placuszki bananowo-szpinakowe

Zielone placuszki bananowo-szpinakowe proste i szybkie w przygotowaniu.
Możecie je podać z dowolnymi dodatkami ja uwielbiam z jogurtem i owocami oraz odrobiną miodu.

Zielone placuszki bananowo-szpinakowe proste i szybkie w przygotowaniu.
Możecie je podać z dowolnymi dodatkami ja uwielbiam z jogurtem i owocami oraz odrobiną miodu.

Składniki

-2 dojrzałe banany
-2 duże garście świeżego szpinaku
-2 jajka
-150 ml mleka
-200 g mąki pszennej
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-1 łyżeczka miodu
-szczypta soli

Sposób przygotowania

Miksujemy szpinak banany mleko miód.
Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli wlewamy masę szpinakową i dokładnie mieszamy, aby nie było grudek.
Rozgrzewamy delikatnie patelnię z odrobiną oleju i za pomocą łyżki formujemy na patelni placuszki.
Przed każdym nabraniem ciasta polecam maczać łyżkę w wodzie.
Smażymy na małym ogniu powoli z dwóch strony inaczej za szybko się zarumienią i stracą kolor .
Usmażone placuszki posypujemy cukrem pudrem ,polewamy miodem lub podajemy z jogurtem i owocami lub dżemem.

Placuszki bananowo-szpinakowe

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

2 thoughts on “Placuszki bananowo-szpinakowe”

    1. Cytrynowa Babeczka

      Świetnie, że placuszki smakowały! Jeśli chodzi o mrożenie, choć osobiście tego nie próbowałam, to myślę, że powinny się dobrze sprawdzić po zamrożeniu. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, polecam zamrozić je pojedynczo na tacce, a potem przenieść do worka lub pojemnika, aby uniknąć sklejania się. Przed podaniem wystarczy je rozmrozić w lodówce lub na ciepłej patelni. Mam nadzieję, że to pomoże!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close