Składniki
-2 dojrzałe banany
-2 duże garście świeżego szpinaku
-2 jajka
-150 ml mleka
-200 g mąki pszennej
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-1 łyżeczka miodu
-szczypta soli
Sposób przygotowania
Miksujemy szpinak banany mleko miód.
Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli wlewamy masę szpinakową i dokładnie mieszamy, aby nie było grudek.
Rozgrzewamy delikatnie patelnię z odrobiną oleju i za pomocą łyżki formujemy na patelni placuszki.
Przed każdym nabraniem ciasta polecam maczać łyżkę w wodzie.
Smażymy na małym ogniu powoli z dwóch strony inaczej za szybko się zarumienią i stracą kolor .
Usmażone placuszki posypujemy cukrem pudrem ,polewamy miodem lub podajemy z jogurtem i owocami lub dżemem.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka
Placuszki są przepyszne! Czy można je mrozić?
Świetnie, że placuszki smakowały! Jeśli chodzi o mrożenie, choć osobiście tego nie próbowałam, to myślę, że powinny się dobrze sprawdzić po zamrożeniu. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, polecam zamrozić je pojedynczo na tacce, a potem przenieść do worka lub pojemnika, aby uniknąć sklejania się. Przed podaniem wystarczy je rozmrozić w lodówce lub na ciepłej patelni. Mam nadzieję, że to pomoże!