Roladki z szynki pastą jajeczną w galarecie II

Roladki z szynki pastą jajeczną w galarecie.
Proste szybkie idealne na przekąskę, kolację lub dodatek do wielkanocnego śniadania.

Roladki z szynki pastą jajeczną w galarecie II przepis

Roladki z szynki pastą jajeczną w galarecie.
Proste szybkie idealne na przekąskę, kolację lub dodatek do wielkanocnego śniadania.

Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu krok po kroku na TikToku i Instagramie

Składniki

▪️4 plasterki dużej okrągłej szynki
▪️Około 500 ml bulionu warzywnego
▪️3 łyżeczki żelatyny
Pasta jajeczna:
▪️4 jajka ugotowane na twardo
▪️pęczek szczypiorku
▪️1 łyżka majonezu
▪️1-2 łyżeczki chrzanu
▪️sól pieprz
Dodatkowo do dekoracji:
pomidorki koktajlowe, koperek lub szczypiorek, oliwki, rzodkiewka.

Sposób przygotowania

Do gorącego bulionu dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy.
Odstawiamy do przestygnięcia.
Pasta jajeczna
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, rozgniatamy widelcem lub ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Szczypiorek drobno siekamy i przekładamy do miski z jajkami.
Dodajemy majonez, chrzan, sól i pieprz do smaku, dokładnie mieszamy. Dodatkowo można jeszcze całość rozdrobnić w malakserze.
Na każdy plasterek szynki nakładamy równomiernie pastę jajeczną zwijamy w ciasne roladki układamy na półmisku.
Kiedy galaretka zacznie tężec zalewamy przygotowane roladki i dekorujemy.
Odstawiamy do lodówki do stężenia.
Na każdy plasterek szynki nakładamy równomiernie pastę jajeczną, zwijamy w ciasne roladki i układamy na półmisku.
Kiedy galaretka zacznie tężec, zalewamy przygotowane roladki i dekorujemy.
Odstawiamy do lodówki do stężenia.

Roladki z szynki pastą jajeczną w galarecie II przepis

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close