Zielone rożki naleśnikowe serem szynką i warzywami

wpis powstał we współpracy z marką Goat Farm

Wiosenne zielone rożki naleśnikowe z pysznym serem kozim Goat Farm  szynką i świeżymi warzywami.
Wyglądają fantastycznie i pysznie smakują. Idealne na lunch do pracy lub kolację.

Wiosenne zielone rożki naleśnikowe z pysznym serem kozim

Wiosenne zielone rożki naleśnikowe z pysznym serem kozim Goat Farm  szynką i świeżymi warzywami.
Wyglądają fantastycznie i pysznie smakują. Idealne na lunch do pracy lub kolację.

Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu krok po kroku na TikToku i Instagramie

Składniki

Naleśniki około 5szt.
Ciasto naleśnikowe:
▪️ 100 g mąki pszennej
▪️ 100 ml mleka
▪️ 100 ml wody
(najlepiej gazowanej wtedy będą puszyste)
▪️ 70 g szpinaku świeżego
▪️ Garść koperku, natki pietruszki i bazylii
▪️ 2 jajka
▪️ 1 łyżka oleju
▪️ Szczypta soli
Nadzienie :
▪️ Kilka plasterków sera koziego naturalnego Goat Farm
▪️ Kilka plasterków szynki
▪️ Sałata rzymska
▪️ Pęczek rzodkiewki
▪️ 1 ogórek
▪️ 1 pomidor
▪️ Kiełki rzodkiewki
▪️ Rukola
▪️ Czerwona cebula
Sos ziołowy:
▪️ 200 g jogurtu naturalnego
▪️ 2-3 łyżki majonezu opcjonalnie
▪️ 0,5 pęczek koperku
▪️ Kilka listków bazylii
▪️ 0,5 pęczka natki pietruszki
▪️ 0,5 pęczka szczypiorku
▪️ Sól i pieprz

Sposób przygotowania

Ciasto naleśnikowe
Miksujemy na gładką masę: szpinak, koperek, natkę pietruszki, bazylię, mleko, jajka, olej i wodę.
Do miski dodajemy mąkę, szczyptę soli, wlewamy zmiksowaną masę i dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietanki.
Do miski dodajemy mąkę szczyptę soli wlewamy zmiksowaną masę i dokładnie mieszamy, aby nie było
Odstawiamy na około 30 min.
Następnie smażymy na dobrze rozgrzanej patelni powoli, na małym ogniu, inaczej za szybko się zarumienią i stracą kolor.
Sos ziołowy
Koperek, natkę pietruszki, bazylię i szczypiorek siekamy drobno.
Wszystkie składniki sosu mieszamy w miseczce, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Naleśniki przekrajamy na pół.
Na połówce pośrodku dodajemy sos, układamy liście sałaty, plasterki sera koziego, szynkę, pokrojone warzywa, posypujemy kiełkami, następnie ciasno zwijamy w rożek.

Rożki naleśnikowe przygotowałam z naturalnym kozim serem Goat Farm
Ser kozi charakteryzuje się wysoką jakością i naturalnym składem, bez konserwantów i sztucznych aromatów.
Jest przepyszny, ma delikatny aromat i aksamitną konsystencję, co nadaje całości wyjątkowego smaku .
Po koziej stronie mocy jest niezwykły smak i jakość! Na prawdę warto spróbować!

Zielone rożki naleśnikowe serem szynką i warzywami przepis
Zielone rożki naleśnikowe serem kozim szynką i warzywami
Wiosenne zielone rożki naleśnikowe z pysznym serem kozim Goat Farm  szynką i świeżymi warzywami.
Zielone rożki naleśnikowe serem szynką i warzywami

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close