Pieczony schab z chrupiącą skórką

Pieczony schab z chrupiącą skórką.
Przepyszny i bardzo prosty do zrobienia. Najlepszy do kanapek.

Pieczony schab z chrupiącą skórką. 
Przepyszny i bardzo prosty do zrobienia. Najlepszy do kanapek.

Pieczony schab z chrupiącą skórką.
Przepyszny i bardzo prosty do zrobienia. Najlepszy do kanapek.

Składniki

▪️1200 g schabu ze skórą
Marynata:
▪️23 g soli
▪️0,5 łyżeczki papryka wędzona
▪️0,5 łyżeczki papryka ostra
▪️2 łyżeczki papryka słodka
▪️1 łyżeczka pieprzu
▪️3 łyżki majeranku
▪️Olej

Sposób przygotowania

Nacinamy skórę schabu w kratkę.
Przygotowujemy marynatę z przypraw i dokładnie nacieramy schab odstawiamy do lodówki na 12-24 godz.
30 minut przed pieczeniem wyciągamy schab z lodówki. (Dodatkowo można związać sznurkiem.)
Naczynie żaroodporne smarujemy łyżką oleju przekładamy schab wlewamy odrobinę wody dodajemy 3 ząbki czosnku kilka liści laurowych ziarenka pieprzu i ziele angielskie pieczemy w 180 C około 1 godz. pod przykryciem.
Następnie zwiększamy temperaturę do 200 C. i pieczemy jeszcze około 15 -20 min do zarumienienia.
Po ostudzeniu schab chowamy do lodówki.

Pieczony schab z chrupiącą skórką przepis.
Pieczony schab z chrupiącą skórką. Przepyszny i bardzo prosty do zrobienia. Najlepszy do kanapek.

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close