
Składniki
-600 g kapusty kiszonej
-60 g suszonych grzybów
-200 g makaronu łazanki
-1 Cebula
-2 liście laurowe
-1 ziele angielskie
-sól ,pieprz ,majeranek
-olej
Sposób przygotowania
Suszone grzyby płuczemy chłodną wodą, wkładamy do garnka i zalewamy szklanką zimnej wody. Odstawiamy na kilka godzin lub na noc do namoczenia.
Następnie grzyby gotujemy, w wodzie której się moczyły około 20 min. Odcedzamy zachowując wywar. Kroimy na mniejsze kawałki.
Kapustę płuczemy jeśli jest mocno kwaśna płuczemy dwa razy następnie odciskamy i kroimy. Przekładamy do wysokiego garnka.
Cebulę obieramy kroimy w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną cebulę smażymy, aż się zarumieni.
Zarumienioną cebulkę przekładamy do garnka z kapustą dodajemy grzyby wywar przyprawy ziele angielskie liść laurowy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości około 1,5 godziny.
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu dodajemy do uduszonej kapusty mieszamy doprawiamy solą i pieprzem majerankiem.


Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka
Super 👍
Dziękuję 🙂