Składniki
-400 ml śmietanki 30%
-200 g czekolady
(100 g mlecznej 100 g gorzkiej)
Dodatkowo:
-około 300 g malin mrożonych
Do dekoracji:
-biała czekolada
-pokruszone orzechy włoskie
-mięta
Sposób przygotowania
Czekoladę kruszymy wsypujemy do miski.
Śmietankę podgrzewamy wlewamy do czekolady i dokładnie mieszamy, aż czekolada się rozpuści.
Odstawiamy do ostudzenia następnie wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
W tym czasie zamrożone maliny wsypujemy do garnka delikatnie słodzimy skrapiamy sokiem z cytryny podgrzewamy, aż maliny zmiękną.
Odstawiamy do ostudzenia.
Maliny przekładamy po równo do słoiczków, zostawiając kilka łyżeczek do dekoracji.
Schłodzoną śmietankę z czekoladą ubijamy na sztywną masę.
Przekładamy do rękawa cukierniczego lub za pomocą łyżki przekładamy do słoiczków dekorujemy pozostałymi malinami tartą czekoladą i orzechami. Wstawiamy do lodówki.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka
Wygląda bardzo apetycznie! 🙂
Pozdrawiam