Składniki
-2 piersi z kurczaka
-sól, pieprz, papryka słodka i ostra
Farsz:
-80 g sera cheddar white
Dublin Dairy
-70 g brokułu
-1 mała czerwona papryka
(około 140 g)
-1 mała cebula szalotka
-0,5 pęczka koperku
-1 łyżka masła
Dodatkowo:
-4 plastry sera cheddar red
Dublin Dairy
Sposób przygotowania
Pierś z kurczaka nacieramy przyprawami przecinamy wzdłuż, robiąc tzw. kieszeń.
Farsz:
Brokuł dzielimy na małe różyczki gotujemy w osolonej wodzie ok. 2 – 3 min następnie hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy.
Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Koperek drobno siekamy.
Ser cheddar white ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Całość przekładamy do miski dodajemy miękkie masło.
Doprawiamy solą pieprzem papryką ostrą i słodką.Całość mieszamy.
Każdą pierś nadziewamy farszem.
Przykrywamy plasterkami sera cheddar red.
Pieczemy około 25-30 min w 180 C.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka
wpis powstał we współpracy z marką Dublin Dairy
Pyszne to było. Dziękuję za przepis😀
Dziękuję za miłe słowa i cieszę się, że przepis spełnił oczekiwania. 😊