Składniki
-800 g jogurtu typu greckiego
-500 g truskawek
-cukier biały lub trzcinowy
-0,5 laski wanilii lub cukier z wanilią
Sposób przygotowania
Jogurt miksujemy z cukrem następnie przekładamy do dużego pojemnika. Wstawiamy do zamrażarki.
W międzyczasie myjemy pozbawiamy szypułek truskawki następnie miksujemy wstawiamy do lodówki.
Jak masa jogurtowa zacznie delikatnie zamarzać dodajemy delikatnie zmiksowane truskawki mieszamy patyczkiem, aby się całość delikatnie się połączyła, ale nie za mocno.
Ponownie wstawiamy do zamrażarki na około 3-4 godz.
Kilka porad :
-Lody są gotowe już po około 3 godzinach. Trzeba kontrolować konsystencję. Pozostawione dłużej bez mieszania mogą za mocno zamarznąć.
-Lody smakują pysznie z każdymi owocami.
-Są doskonałe również do wypełnienia foremek na lody na patyku.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka
Wygląda bardzo apetycznie! 🙂
Pozdrawiam