Łazanki z młodą kapustą

Łazanki z młodą kapustą boczkiem kiełbasą i dużą ilością koperku.
Szybki i pyszny obiad.

Łazanki z młodą kapustą boczkiem kiełbasą i dużą ilością koperku

Łazanki z młodą kapustą boczkiem kiełbasą i dużą ilością koperku.
Szybki i pyszny obiad.

Składniki

-1 główka białej młodej kapusty
-150-200 g łazanek
-150 g wędzonego boczku
-200 g kiełbasy
-1 marchewka
-1 cebula
-koperek
-lubczyk
-sól, pieprz, majeranek

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Kapustę obieramy z zewnętrznych liści myjemy wycinamy głąb i szatkujemy przekładamy do garnka.
Zalewamy wodą do połowy dodajemy liście laurowe i ziele angielski.
Dusimy pod przykryciem.
Cebulę obieramy kroimy w drobną kostkę.
Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę.
Marchewkę obieramy ścieramy na tarce.
Rozgrzewamy patelnie dodajemy boczek podsmażamy kilka minut opcjonalnie wlewamy odrobinę oleju dodajemy cebulę kiełbaskę i marchewkę.
Całość podsmażymy.
Kiedy kapusta delikatnie zmięknie przekładamy na patelnie.
Podsmażamy do miękkości.
Pod koniec, kiedy kapusta będzie odpowiednio miękka doprawiamy do smaku solą pieprzem dodajemy łazanki i pokrojone listki lubczyku i koperek.

Łazanki z młodą kapustą boczkiem kiełbasą i dużą ilością koperku przepis
Łazanki z młodą kapustą boczkiem kiełbasą i dużą ilością koperku
Łazanki z młodą kapustą boczkiem kiełbasą przepis
Łazanki z młodą kapustą

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close