Składniki
-1 główka białej młodej kapusty
-150-200 g łazanek
-150 g wędzonego boczku
-200 g kiełbasy
-1 marchewka
-1 cebula
-koperek
-lubczyk
-sól, pieprz, majeranek
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Kapustę obieramy z zewnętrznych liści myjemy wycinamy głąb i szatkujemy przekładamy do garnka.
Zalewamy wodą do połowy dodajemy liście laurowe i ziele angielski.
Dusimy pod przykryciem.
Cebulę obieramy kroimy w drobną kostkę.
Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę.
Marchewkę obieramy ścieramy na tarce.
Rozgrzewamy patelnie dodajemy boczek podsmażamy kilka minut opcjonalnie wlewamy odrobinę oleju dodajemy cebulę kiełbaskę i marchewkę.
Całość podsmażymy.
Kiedy kapusta delikatnie zmięknie przekładamy na patelnie.
Podsmażamy do miękkości.
Pod koniec, kiedy kapusta będzie odpowiednio miękka doprawiamy do smaku solą pieprzem dodajemy łazanki i pokrojone listki lubczyku i koperek.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka