Składniki
-garść rukoli
-100 g truskawek
-150 g arbuza obranego
-0,5 czerwonej cebuli
-0,5 awokado
-100 g sera sałatkowego Grikios
-kilka listków bazylii i mięty
Sos:
-3 łyżki oliwy z oliwek
-2 łyżki miodu
-4 łyżki soku z cytryny
-1 łyżka drobno posiekanej
mięty i bazylii
-pieprz
Sposób przygotowania
Truskawki kroimy na pół arbuza w kostkę cebulę w piórka.
Awokado przekrajamy na pół wyjmujemy pestkę obieramy i kroimy w plasterki skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało.
W międzyczasie przygotowujemy sos.
Do słoiczka wlewamy oliwę z oliwek dodajemy sok z cytryny zioła miód pieprz i dokładnie mieszamy.
Na dużym talerzu lub misce układamy rukolę następnie truskawki i arbuz awokado cebulę i posypujemy pokrojonymi ziołami oraz serem.
Całość polewamy sosem.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka
wpis powstał we współpracy z marką Grikios