
Składniki
-4 jajka ugotowane na twardo
-80 g szpinaku świeżego
-4 plastry sera koziego
Bio Goat Farm
-1 łyżeczka majonezu
lub jogurtu naturalnego
-sól, pieprz
Dodatkowo:
-rzeżucha
-grubo mielony czerwony pieprz
-1 plaster sera koziego Bio Goat Farm
Sposób przygotowania
Jajka obieramy, że skorupek przekrajamy na pół delikatnie wyjmujemy żółtka.
Żółtka przekładamy do wysokiego naczynia dodajemy opłukany i osuszony szpinak i porwany na kawałki ser jogurt lub majonez doprawiamy do smaku solą pieprzem.
Wszystko razem za pomocą blendera miksujemy gładką na pastę.
Łyżką lub za pomocą rękawa cukierniczego z ozdobną tylką wyciskamy pastę do wgłębienia jajek.
Dekorujemy rzeżuchą pokrojonym w kostkę kozim serem i pieprzem.


Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka
wpis powstał we współpracy z marką Goat Farm