Jajka faszerowane buraczkami i chrzanem

Doskonałe zarówno na Wielkanoc, jak i na śniadanie lub przekąskę. Pięknie prezentują i pysznie smakują.

Jajka faszerowane buraczkami i chrzanem pyszne i proste

Doskonałe zarówno na Wielkanoc, jak i na śniadanie lub przekąskę.
Pięknie prezentują i pysznie smakują.

Składniki

-4 jajka ugotowane na twardo
-1-2 czerwony burak
-1 łyżka chrzanu
-łyżka winnego octu lub soku z cytryny
-szczypta cukru
-sól, pieprz

Sposób przygotowania

Umyte buraki w skórce gotujemy lub pieczemy do miękkości. Miękki i ostudzone buraki obieramy ze skórki ścieramy na tarce o małych oczkach.
Jajka obieramy ze skorupek przekrajamy na pół delikatnie wyjmujemy żółtka.
Żółtka przekładamy do wysokiego naczynia dodajemy chrzan buraki skrapiamy octem lub sokiem z cytryny przyprawiamy do smaku solą i pieprzem cukrem i dokładnie mieszamy.
Łyżką lub za pomocą rękawa cukierniczego z ozdobną tylką wyciskamy pastę do wgłębienia jajek.
Dekorujemy chrzanem i szczypiorkiem.

Jajka faszerowane buraczkami i chrzanem idealne na Wielkanoc
Jajka faszerowane buraczkami i chrzanem przepis

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close