Jabłka w cynamonowym cieście

Jabłka w cynamonowym cieście. Pyszna i szybka jesienna przekąska.
Doskonałe na śniadanie, podwieczorek, jak i na kolację.

Jabłka w cynamonowym cieście przepis

Jabłka w cynamonowym cieście.
Pyszna i szybka jesienna przekąska.
Doskonałe na śniadanie, podwieczorek, jak i na kolację.

Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu krok po kroku na TikToku i Instagramie

Składniki

Około 6 jabłek
Ciasto:
200 ml mleka
2 jajka
220 g mąki
1 łyżeczka cukru z wanilią
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki cynamon
Posypka:
0,5 szklanki cukru
0,5 łyżeczki cynamonu
Dodatkowo:
Masło klarowane lub olej

Sposób przygotowania

Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i mieszamy.
Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem, dodajemy cukier waniliowy i opcjonalnie cukier.
Mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę. Musi powstać gęste ciasto naleśnikowe.
Jabłka obieramy, kroimy na grube plastry (około 8 mm) i wydrążamy środek.
Rozgrzewamy patelnię z masłem lub olejem.
Maczamy jabłka w cieście, otrzepujemy nadmiar i smażymy na złoty kolor z obu stron na małym ogniu.
Odsączamy na ręczniku papierowym.
Następnie obtaczamy w cukrze wymieszanym z cynamonem.

Jabłka w cynamonowym cieście przepis

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close