Składniki
Nadzienie:
5 dużych jabłek
1 łyżeczka masła
Cynamon
Krem:
250 g serka mascarpone
200 ml śmietany 30%
2-3 łyżki cukru pudru
Dodatki:
Herbatniki
Prażone orzechy włoskie
Sos karmelowy
Sposób przygotowania
Jabłka obieramy ze skórki wydrążamy gniazda nasienne kroimy w niewielką kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Rozgrzewamy patelnie z masłem wrzucamy jabłka, jeśli jabłka są mało słodkie dodajemy cukier smażymy, aż zmiękną. Pod koniec dodajemy cynamon. Studzimy.
Serek mascarpone i śmietankę przekładamy do miski dodajemy przesiany cukier puder mieszamy, aż krem zgęstnieje. Przekładamy do rękawa cukierniczego.
Na dno szklaneczek dodajemy pokruszone herbatniki delikatnie ubijamy następnie dodajemy masę następnie jabłka i ponownie masę.
Dekorujemy sosem karmelowym i pokruszonymi orzechami.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka