wpis powstał we współpracy z marką Grikios
Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu krok po kroku na Instagramie
Składniki
▪️ 1 bagietka
▪️ 1 ser sałatkowy Grikios
Salsa mango:
▪️ 1 dojrzałe mango
▪️ 1 czerwona cebula
▪️ 1 papryczka chili
▪️ 1-2 ząbki czosnku
▪️ 1 awokado
▪️ kilka pomidorków koktajlowych
▪️ 0,5 limonki
▪️ sól pieprz
Dodatkowo:
▪️ rukola lub bazylia
Sposób przygotowania
Mango, pomidory, awokado kroimy w drobną kostkę.
Cebulę czerwoną, papryczkę chili i czosnek kroimy bardzo drobno.
Przekładamy do miski, dodajemy sok z limonki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.
Bagietkę kroimy na kromki, skrapiamy oliwą z oliwek.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C na 5-8 minut lub podgrzewamy na patelni.
Na podpieczone grzanki układamy salsę i posypujemy pokruszonym serem sałatkowym bazylią lub rukolą.
Marka Grikios oferuje prawdziwy smak Grecji.
Sery i przekąski tej marki stanowią doskonałe składniki do przygotowywania dań na ciepło i na zimno.
Do moich pysznych grzanek dodałam ser sałatkowy Grikios, który idealnie komponuje się z resztą składników.
Ten ser nie tylko doskonale sprawdza się w sałatkach, ale także nadaje wyjątkowy smak wielu potrawom. Jego lekko słony smak, miękka konsystencja i łatwość kruszenia lub krojenia w kostkę sprawiają, że staje się nieodłącznym dodatkiem do wielu dań, zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka