Składniki
-4 jajka ugotowane na twardo
-200 g pieczarek
-1 mała cebula
-1 ząbek czosnku
-1 łyżka masła
-1 łyżka majonezu
-szczypiorek
-koperek
-sól, pieprz
Dodatkowo:
-cytryna
Sposób przygotowania
Cebulę i czosnek obieramy kroimy w drobną kostkę.
Pieczarki myjemy kroimy w kostkę skrapiamy sokiem z cytryny.
Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy cebulę chwilę smażymy, gdy cebula lekko się zarumieni dodajemy czosnek chwilę podsmażamy dodajemy pieczarki wszystko dusimy około 12 min do miękkości. Studzimy.
Jajka przekrajamy na pół delikatnie wyjmujemy żółtka przekładamy do miski.
Do wysokiego naczynia dodajemy zóltka pieczarki oraz pokrojony szczypiorek i koperek wszystko razem za pomocą blendera miksujemy gładką na pastę.
Łyżką lub za pomocą rękawa cukierniczego z tylką wyciskamy pastę do wgłębienia jajek.
Dekorujemy koperkiem i szczypiorkiem.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka