Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami to idealna propozycja na przystawkę przekąskę, jak i na Wielkanocne śniadanie.
Są przepyszne, a robi się je bardzo szybko i prosto.
Nadzienie można również rozgnieść widelcem lub zmielić maszynką.

Jajka nadziewane pieczarkami przepis

Jajka faszerowane pieczarkami to idealna propozycja na przystawkę przekąskę, jak i na Wielkanocne śniadanie.Są przepyszne, a robi się je bardzo szybko i prosto.
Nadzienie można również rozgnieść widelcem lub zmielić maszynką.

Składniki

-4 jajka ugotowane na twardo
-200 g pieczarek
-1 mała cebula
-1 ząbek czosnku
-1 łyżka masła
-1 łyżka majonezu
-szczypiorek
-koperek
-sól, pieprz
Dodatkowo:
-cytryna

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obieramy kroimy w drobną kostkę.
Pieczarki myjemy kroimy w kostkę skrapiamy sokiem z cytryny.
Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy cebulę chwilę smażymy, gdy cebula lekko się zarumieni dodajemy czosnek chwilę podsmażamy dodajemy pieczarki wszystko dusimy około 12 min do miękkości. Studzimy.
Jajka przekrajamy na pół delikatnie wyjmujemy żółtka przekładamy do miski.
Do wysokiego naczynia dodajemy zóltka pieczarki oraz pokrojony szczypiorek i koperek wszystko razem za pomocą blendera miksujemy gładką na pastę.
Łyżką lub za pomocą rękawa cukierniczego z tylką wyciskamy pastę do wgłębienia jajek.
Dekorujemy koperkiem i szczypiorkiem.

Jajka nadziewane pieczarkami na Wielkanoc
Jajka nadziewane pieczarkami przepis

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close