Składniki
-300 g piersi z indyka
-300 g udek z kurczaka bez kości
-1 mała marchewka
-1 łyżka bułki tartej
-2 łyżki pokrojonego koperku
-sól, pieprz, papryka słodka
Sposób przygotowania
Mięso myjemy mielimy.
Marchewkę obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach koperek drobno siekamy dodajemy do mięsa.
Dodajemy jajko bułkę tartą doprawiamy solą i pieprzem oraz papryką słodką.
Wyrabiamy na jednolitą masę.
Za pomocą łyżki nabieramy mięso formuję niewielkie kuleczki.
Układamy w parowarze i parujemy około 25 min w zależności od wielkości.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka
Wyglądają super. Na pewno zrobię. Dzięki za przepis. 😊
Dziękuję i polecam są pyszne 🙂