Drobiowe pulpety gotowane na parze

Drobiowe pulpety gotowane na parze pyszna zdrowa lekka propozycja na obiad.
Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.

Drobiowe pulpety gotowane na parze przepis

Drobiowe pulpety gotowane na parze pyszna zdrowa lekka propozycja na obiad.
Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.

Składniki

-300 g piersi z indyka
-300 g udek z kurczaka bez kości
-1 mała marchewka
-1 łyżka bułki tartej
-2 łyżki pokrojonego koperku
-sól, pieprz, papryka słodka

Sposób przygotowania

Mięso myjemy mielimy.
Marchewkę obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach koperek drobno siekamy dodajemy do mięsa.
Dodajemy jajko bułkę tartą doprawiamy solą i pieprzem oraz papryką słodką.
Wyrabiamy na jednolitą masę.
Za pomocą łyżki nabieramy mięso formuję niewielkie kuleczki.
Układamy w parowarze i parujemy około 25 min w zależności od wielkości.

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

2 thoughts on “Drobiowe pulpety gotowane na parze”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close