Drobiowe pulpety gotowane na parze przepis:

Drobiowe pulpety gotowane na parze pyszna zdrowa lekka propozycja na obiad. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.

Składniki:

  • 300 g piersi z indyka
  • 300 g udek z kurczaka bez kości
  • 1 mała marchewka
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka słodka
Potrzebne będą :

Parowar lub nakładka do gotowania na parze, miska, deska do krojenia, nóż, maszynka do mielenia, tarka.

Sposób przygotowania:

Mięso myjemy mielimy.

Marchewkę obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach koperek drobno siekamy dodajemy do mięsa.

Dodajemy jajko bułkę tartą doprawiamy solą i pieprzem oraz papryką słodką.

Wyrabiamy na jednolitą masę.

Za pomocą łyżki nabieramy mięso formuję niewielkie kuleczki.

Układamy w parowarze i parujemy około 25 min w zależności od wielkości.

Drobiowe pulpety gotowane na parze szybki obiad
Drobiowe pulpety gotowane na parze przepis

Smacznego !

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

2 komentarzy
Najstarszy
Najnowszy Najczęściej głosowane
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Doris
1 rok temu

Wyglądają super. Na pewno zrobię. Dzięki za przepis. 😊

Przewiń do góry

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close