Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu krok po kroku na TikToku i Instagramie
Składniki
-500 g grzybów
(np. podgrzybki maślaki borowiki )
-40 g masła
-1 łyżka oleju
-3 małe cebulki szalotki
-2 ząbki czosnku
-200 g śmietany 30 %
-sól pieprz
-1 gałązka rozmarynu
-pęczek natki pietruszki
Potrzebne będą :
Deska do krojenia, nóż, patelnia.
Sposób przygotowania
Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy na grubsze plasterki.
Można użyć świeżych grzybów, ale równie dobrze sprawdzą się mrożone.
Cebulę i czosnek obieramy kroimy w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzewamy masło i olej dodajemy cebulę chwilę smażymy, gdy cebula lekko się zarumieni dodajemy czosnek chwilę podsmażamy i dodajemy grzyby wszystko dusimy około 12 min do miękkości.
Pod koniec dodajemy śmietankę pokrojony rozmaryn doprawiamy do smaku solą pieprzem dusimy około 3 min, aż sos lekko zgęstnieje.
Na sam koniec dodajemy natkę pietruszki.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka