Serniczki z jogurtu naturalnego na zimno w pucharkach

Serniczki z jogurtu naturalnego w pucharkach

Proste lekkie serniczki z jogurtu naturalnego na zimno w pucharkach.

Ja serniczki przygotowałam w 3 pucharkach po 500 ml. Przepis jest bardzo prosty i szybki.

Składniki:

850 g jogurtu naturalnego
15 g żelatyny
200 ml mleka.
2-3 łyżki cukru pudru (opcjonalnie)
1 galaretka przezroczysta
300 g Maliny
4-5 Ciasteczek jaglanych lub owsianych

Potrzebne będą :

3 pucharki 500 ml lub kilka mniejszych, mały garnek, duży kubek, mikser lub blender z końcówką do ubijania.

Sposób przygotowania:

Jogurt wyjmujemy wcześniej, żeby miał temperaturę pokojową.

Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy do ostudzenia i lekkiego zgęstnienia.

Mleko podgrzewamy dodajemy żelatynę dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia.

Jogurty miksujemy dodajemy opcjonalnie cukier puder następnie cały czas, miksując dodajemy przestudzone mleko z żelatyną.

Na dno szklaneczek kruszymy ciasteczka dajemy odrobinę jogurtu wstawiamy na chwilę do lodówki, aby delikatnie stężało. Kiedy delikatnie stężeje wylewamy masę, zostawiając około 3 -4 cm przestrzeni od góry i ponownie wstawiamy do lodówki, aby masa lekko stężała.
Na samej górze układamy maliny i zalewamy galaretką.

Przed podaniem dokładamy świeże maliny i mięte.

Serniczki z jogurtu naturalnego na zimno w pucharkach przepis
Serniczki z jogurtu naturalnego na zimno w pucharkach

Smacznego !

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewiń do góry

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close