Składniki
Na 3 szklanki 500 ml lub kilka mniejszych
-850 g jogurtu naturalnego
-15 g żelatyny
-200 ml mleka
-2-3 łyżki cukru pudru
(opcjonalnie)
-1 galaretka przezroczysta
-300 g malin
-4-5 Ciasteczek jaglanych lub owsianych
Sposób przygotowania
Jogurt wyjmujemy wcześniej, żeby miał temperaturę pokojową.
Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy do ostudzenia i lekkiego zgęstnienia.
Mleko podgrzewamy dodajemy żelatynę dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia.
Jogurty miksujemy dodajemy opcjonalnie cukier puder następnie cały czas, miksując dodajemy przestudzone mleko z żelatyną.
Na dno szklaneczek kruszymy ciasteczka dajemy odrobinę jogurtu wstawiamy na chwilę do lodówki, aby delikatnie stężało. Kiedy delikatnie stężeje wylewamy masę, zostawiając około 3 -4 cm przestrzeni od góry i ponownie wstawiamy do lodówki, aby masa lekko stężała.
Na samej górze układamy maliny i zalewamy galaretką.
Przed podaniem dokładamy świeże maliny i mięte.
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka