Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu krok po kroku na TikToku i Instagramie
Składniki
150 g sera cheddar white
Dublin Dairy
150 g sera cheddar red
Dublin Dairy
1 pojedyncza pierś z kurczaka 400 g
200 g mini makaronu np. kokardki
150 g pomidorów suszonych w oleju
1 brokuł
1 cebula czerwona
Sos:
150 g jogurtu
3-4 łyżeczki musztardy djon
1-2 ząbki czosnku
3-4 łyżki majonezu
Sól i pieprz
Dodatkowo:
pestkami dyni
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Brokuł dzielimy na małe różyczki, gotujemy w osolonej wodzie ok. 3-4 min, następnie hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy ulubionymi przyprawami, (sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra).
Następnie podsmażamy lub pieczemy na rumiano. Studzimy.
Ser cheddar white i red kroimy w niewielką kostkę.
Suszone pomidory odsączamy, kroimy na kawałki a cebulę w piórka
Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sos i mieszamy.
Posypujemy pestkami dyni
Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie Facebooku i TikTok.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka
wpis powstał we współpracy z marką Dublin Dairy