
Składniki
1 kg schabu
Marynata
-7 g soli
-1 g pieprzu
-3 g papryki ostrej
-4 g papryki słodkiej
-2 g papryki wędzonej
-2 g majeranku
-20 g płatków papryki
-2 łyżki oleju
Dodatkowo:
-2 liście laurowe
-2 ziela angielskie
-4 ząbki czosnku
Potrzebne będą :
Rękaw do pieczenia, blaszka, miska
Sposób przygotowania
Schab myjemy oczyszczamy i osuszamy ewentualnie nacinamy skórę.
Następnie przygotowujemy marynatę w misce mieszamy olej z przyprawami i dokładnie nacieramy mięso. Wkładamy do lodówki na 24 godz.
Po upływie czasu przygotowujemy rękaw do pieczenia. Związujemy dokładnie z jednej strony wkładamy schab dodajemy czosnek liść laurowy i ziele angielskie i związujemy z drugiej strony układamy na blaszce do pieczenia.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 C góra dół pieczemy około 60 min pod koniec możemy rozciąć rękaw i podpiec jeszcze około 10 min, aż się ładnie przypiecze.
Po ostudzeniu schab chowamy do lodówki.


Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka