Paprykowy pieczony schab przepis:

upieczony schab w marynacie paprykowej

Paprykowy pieczony schab jest doskonały na kanapki. Po upieczeniu jest aromatyczny miękki i soczysty.

Składniki:

1 kg schabu

Marynata

7 g  soli

1 g pieprzu

3 g papryki ostrej

4 g papryki słodkiej

2 g papryki wędzonej

2 g majeranku

20 g płatków papryki

2 łyżki oleju

Dodatkowo:

2 liście laurowe

2 ziela angielskie

4 ząbki czosnku

Potrzebne będą

Rękaw do pieczenia, blaszka, miska

Temperatura pieczenia:

180 C. Grzanie góra dół.

Sposób przygotowania:

Schab myjemy oczyszczamy i osuszamy ewentualnie nacinamy skórę.

Następnie przygotowujemy marynatę w misce mieszamy olej z przyprawami i dokładnie nacieramy mięso. Wkładamy do lodówki na 24 godz.

Po upływie czasu przygotowujemy rękaw do pieczenia. Związujemy dokładnie z jednej strony wkładamy schab dodajemy czosnek liść laurowy i ziele angielskie i związujemy z drugiej strony układamy na blaszce do pieczenia.

Rozgrzewamy piekarnik do 180 C góra dół pieczemy około 60 min pod koniec możemy rozciąć rękaw i podpiec jeszcze około 10 min, aż się ładnie przypiecze.

Po ostudzeniu schab chowamy do lodówki.

przepis na pyszny paprykowy schab pieczony
upieczony schab w marynacie paprykowej

Smacznego !

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewiń do góry

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close