Papryka faszerowana warzywami kuskusem i kozim serem

Przepyszna sycąca i łatwa w przygotowaniu. Idealna na obiad lub na kolację.

Papryka faszerowana warzywami kuskusem i kozim serem przepis

Przepyszna sycąca i łatwa w przygotowaniu. Idealna na obiad lub na kolację.

Przepis na paprykę faszerowaną warzywami kuskusem i kozim serem<-zobacz film

Składniki

-100 g sera koziego w plastrach
Goat Farm
-2 papryki dowolnego koloru
-70 g kaszy kuskus perłowy
-1 cebula szalotka
-1 mała marchewka
-0,5 brokułu
-sól, pieprz, papryka słodka,
rozmaryn.

Potrzebne będą :
Deska do krojenia, nóż, patelnia, garnek, tarka, miska, naczynie żaroodporne, folia aluminiowa.

Sposób przygotowania

Papryki myjemy przecinamy wzdłuż wydrążamy gniazda nasienne.
Kaszę gotujemy według instrukcji z opakowania al dente odsączamy i studzimy.
Cebulę i czosnek obieramy kroimy w drobną kostkę. Marchewkę obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach. 2 plastry sera koziego kroimy w kostkę. Brokuł dzielimy na małe różyczki gotujemy w osolonej wodzie ok. 2 – 3 min następnie hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, kiedy się rozgrzeje dodajemy cebulę, jak się delikatnie zarumieni dodajemy marchewkę chwilkę smażymy. Całość przekładamy do miski dodajemy kasze drobno pokroimy koperek ser brokuły i doprawimy do smaku mieszamy.
Na spód papryk dajemy kawałki sera następnie rozkładamy po równo farsz i posypujemy serem.
Pieczemy w 180 C około 30-40 min. Polecam przykryć na początku folią aluminiową i odkryć około 10 min przed końcem pieczenia.

Papryka faszerowana warzywami kuskusem i kozim serem przepis
przepis na paprykę faszerowaną
Papryka faszerowana bez mięsa
Pyszna papryka faszerowana warzywami kuskusem i kozim serem

Smacznego 💛

Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na  Instagramie  i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu  podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub  blogu cytrynowa babeczka 

wpis powstał we współpracy z marką Goat Farm

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close