
Składniki
-100 g sera koziego w plastrach
Goat Farm
-2 papryki dowolnego koloru
-70 g kaszy kuskus perłowy
-1 cebula szalotka
-1 mała marchewka
-0,5 brokułu
-sól, pieprz, papryka słodka,
rozmaryn.
Potrzebne będą :
Deska do krojenia, nóż, patelnia, garnek, tarka, miska, naczynie żaroodporne, folia aluminiowa.
Sposób przygotowania
Papryki myjemy przecinamy wzdłuż wydrążamy gniazda nasienne.
Kaszę gotujemy według instrukcji z opakowania al dente odsączamy i studzimy.
Cebulę i czosnek obieramy kroimy w drobną kostkę. Marchewkę obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach. 2 plastry sera koziego kroimy w kostkę. Brokuł dzielimy na małe różyczki gotujemy w osolonej wodzie ok. 2 – 3 min następnie hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, kiedy się rozgrzeje dodajemy cebulę, jak się delikatnie zarumieni dodajemy marchewkę chwilkę smażymy. Całość przekładamy do miski dodajemy kasze drobno pokroimy koperek ser brokuły i doprawimy do smaku mieszamy.
Na spód papryk dajemy kawałki sera następnie rozkładamy po równo farsz i posypujemy serem.
Pieczemy w 180 C około 30-40 min. Polecam przykryć na początku folią aluminiową i odkryć około 10 min przed końcem pieczenia.




Smacznego 💛
Będzie mi miło jak zostawisz komentarz oraz zaobserwujesz na Instagramie i Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu podzielisz się zdjęciem na Facebooku, Instagramie lub blogu cytrynowa babeczka