Papryka faszerowana warzywami kuskusem i kozim serem

Przepyszna syc膮ca i 艂atwa w przygotowaniu. Idealna na obiad lub na kolacj臋.

Papryka faszerowana warzywami kuskusem i kozim serem przepis

Przepyszna syc膮ca i 艂atwa w przygotowaniu. Idealna na obiad lub na kolacj臋.

Przepis na papryk臋 faszerowan膮 warzywami kuskusem i kozim serem<-zobacz film

Sk艂adniki

-100 g sera koziego w plastrach
Goat Farm
-2 papryki dowolnego koloru
-70 g kaszy kuskus per艂owy
-1 cebula szalotka
-1 ma艂a marchewka
-0,5 broku艂u
-s贸l, pieprz, papryka s艂odka,
rozmaryn.

Potrzebne b臋d膮 :
Deska do krojenia, n贸偶, patelnia, garnek, tarka, miska, naczynie 偶aroodporne, folia aluminiowa.

Spos贸b przygotowania

Papryki myjemy przecinamy wzd艂u偶 wydr膮偶amy gniazda nasienne.
Kasz臋 gotujemy wed艂ug instrukcji z opakowania al dente ods膮czamy i studzimy.
Cebul臋 i czosnek obieramy kroimy w drobn膮 kostk臋. Marchewk臋 obieramy 艣cieramy na tarce o du偶ych oczkach. 2 plastry sera koziego kroimy w kostk臋. Broku艂 dzielimy na ma艂e r贸偶yczki gotujemy w osolonej wodzie ok. 2 鈥 3 min nast臋pnie hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, kiedy si臋 rozgrzeje dodajemy cebul臋, jak si臋 delikatnie zarumieni dodajemy marchewk臋 chwilk臋 sma偶ymy. Ca艂o艣膰 przek艂adamy do miski dodajemy kasze drobno pokroimy koperek ser broku艂y i doprawimy do smaku mieszamy.
Na sp贸d papryk dajemy kawa艂ki sera nast臋pnie rozk艂adamy po r贸wno farsz i posypujemy serem.
Pieczemy w 180 C oko艂o 30-40 min. Polecam przykry膰 na pocz膮tku foli膮 aluminiow膮 i odkry膰 oko艂o 10 min przed ko艅cem pieczenia.

Papryka faszerowana warzywami kuskusem i kozim serem przepis
przepis na papryk臋 faszerowan膮
Papryka faszerowana bez mi臋sa
Pyszna papryka faszerowana warzywami kuskusem i kozim serem

Smacznego 馃挍

B臋dzie mi mi艂o jak zostawisz komentarz聽oraz zaobserwujesz na聽聽Instagramie聽 i聽Facebooku.
A po skorzystaniu z mojego przepisu聽 podzielisz si臋 zdj臋ciem na Facebooku, Instagramie lub聽 blogu聽cytrynowa babeczka聽

wpis powsta艂 we wsp贸艂pracy z mark膮 Goat Farm
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Scroll to Top

U偶ywamy plik贸w cookie, aby zapewni膰 najlepsz膮 jako艣膰 korzystania z naszej witryny.Kontynuuj膮c korzystanie ze strony, zgadzasz si臋 na u偶ycie plik贸w cookie. Wi臋cej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close